مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

اضطراب جدايي كودكان به احساس اضطراب و ترس شديد نسبت به جداشدن از منبع دلبستگي گفته مي‌شود. اگر اين ترس شدت زيادي پيدا كند. و عملكرد كودك را تحت تاثير خود قرار دهد، به عنوان اختلال اضطراب جدايي شناخته مي‌شود. اما اين ترس در نوزادان و كودكان خردسال معمولا نشانه‌اي از فرايند طبيعي رشد است. يعني كودكان به طور طبيعي تا دوسالگي اين اضطراب در آن‌ها رشد مي‌كند. اما پس از دو سالگي اين اضطراب بايد روند نزولي يافته. و والدين با روش‌هاي مناسب به كودك براي پشت سرگذاشتن اين احساس كمك كنند. در صورتي كودك شما بيشتر از 3 سال سن دارد و دچار اضطراب جدايي است. 
منبع: اضطراب جدايي كودكان | كاهش و درمان اضطراب جدايي

اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي كودكان يكي از علائم رشد رواني در سنين نوزادي و خردسالي است. در حقيقت آن‌ها در جريان رشد به مرور مادر و مراقبين اصلي خود را مي‌شناسند و در كنار آن‌ها احساس امنيت مي‌كنند. در همين راستا طبيعي است كه با دور شدن از منبع دلبستگي احساس ترس كنند و تا حدي بي قرار شوند. اما كودكان تا حدود 3 سالگي بايد بتوانند اين ترس خود را پشت سر بگذارند.

در حقيقت اگر والدين افراد امني باشند. اين احساس را به كودك منتقل مي كنند كه امنيت تنها در گرو نزديكي فيزيكي با والدين نيست. و اگر دور بشوند بازهم محبت و مراقبت خود را از فرزندشان دريغ نمي‌كنند. كودك نيز متقابلا ياد مي‌گيرد كه در نبود والدين چگونه خود را آرام نگه دارد و بر ترس خود غلبه نمايد. اگر اين مهارت به موقع كسب نشود، ترس از جدايي به اختلال اضطراب جدايي در كودكان تبديل مي‌شود. براي اشنايي با ساير اختلالات استرس در كودكان كليك كنيد.

نشانه هاي اختلال اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي كودكان به ترس شديد كودك نسبت به جداشدن از منبع دلبستگي نظير مادر گفته مي‌شود. كه اغلب در بين كودكان بالاي 3 سال ديده مي‌شود. از جمله علائم اصلي اين اختلال بايد به موارد زير اشاره كرد.
احساس ترس و نگراني شديد درباره دوري از منبع دلبستگي يا مرگ عزيزان

  • نگراني مداوم و بيش از حد در مورد مرگ پدر، مادر يا ساير عزيزان و يا نگراني از بروز يك اتفاق بد براي آن‌ها
  • نگراني دائم در مورد اينكه نكند اتفاق بدي منجر به جدايي از والدين يا ساير عزيزان بشود. مثلا نگراني از گم شدن يا آدم ربايي
  • خودداري از دور شدن از خانه به دليل ترس از جدايي
  • خودداري از تنها ماندن در خانه
  • تمايل شديد كودك براي خوابيدن كنار والدين و تجربه مشكلاتي نظير كابوس‌هاي شبانه و بيداري مكرر هنگام جدا خوابيدن در طول شب
  • شكايت مكرر از مشكلات جسماني مرتبط با استرس نظير دل درد و سردرد هنگام پيش بيني جدايي از والدين

تشخيص اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي در كودكان از روش‌هاي متفاوتي تشخيص داده مي‌شود. در ادامه چند روش تشخيص را اشاره كرده ايم.

  • اضطراب و ترس بيش از حد به دليل نگراني جدايي از سرپرست
  • استرس و ترس شديد باعث اختلال در زمينه هاي مهم زندگي
  • ترس از موقعيت هايي مانند: هيولاها، بيماري ها، تاريكي و آدم رباها

علل مؤثر در بروز اختلال اضطراب جدايي در كودكان

علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز اختلال اضطراب جدايي كودكان تأثيرگذار باشند. و بچه‌ها را در برابر اين مشكل آسيب‌پذير كنند. ما در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

عوامل محيطي

در بسياري از موارد اضطراب جدايي كودكان در پي تجربيات تلخي اتفاق مي‌افتد كه ذهن كودك قابليت پردازش آن را ندارد. براي مثال مواجه با مرگ يكي از اعضاي خانواده، طلاق والدين، مرگ حيوان خانگي و تغييرات بزرگي نظير مهاجرت به اين مشكل مبتلا مي‌شوند. به همين خاطر بسيار اهميت‌دارد كه در موقعيت‌هايي نظير موارد ذكر شده براي سلامت روان كودك اهميت بيشتري قائل شويد. با او در مورد احساساتش صحبت‌كنيد و كمك‌نماييد او از فقدان تجربه شده عبور نمايد. كمك‌گرفتن از يك روانشناس كودك از جمله گزينه‌هايي است كه در اين شرايط تا حد زيادي مي‌تواند در سازگاري فرزندتان با شرايط محيطي مؤثر باشد.

عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

مطالعات زيست شناختي نشان مي‌دهند كه احتمالاً عوامل وراثتي در بروز اختلال اضطراب جدايي كودكان نقش عمده‌اي بر عهده دارند. نقش وراثت به خصوص در دختران برجسته‌تر است. كه اين مسئله آسيب‌پذيري كم‌تر پسران در برابر اين مشكل را نشان مي‌دهد.

شيوع اختلال اضطراب جدايي كودكان

شيوع اضطراب جدايي در كودكان در دوران كودكي چيزي در حدود 4 درصد برآورد شده. با اين حال مطالعات همه گير شناسي نشان مي‌دهد هرچقدر كودكان بزرگ‌تر مي‌شوند و به سمت نوجواني پيش مي‌روند ميزان شيوع اين اختلال در آن‌ها بالاتر مي‌رود.

راهكارهايي براي كاهش و از بين بردن اضطراب جدايي كودكان

اضطراب جدايي در سنين پايين يا قبل از 2 سال امري طبيعي محسوب مي‌شود اما نحوه واكنش والدين به اين موضوع مي‌تواند در تداوم يا محو شدن اين مشكل تاثير بسزايي داشته باشد. ما در ادامه به چند راهكار اشاره‌كرده‌ايم كه در كنار آمدن اضطراب جدايي كودكان بسيار موثر هستند. همچنين شما مي‌توانيد اين راهكارها را توسط روانشناسان ما در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

1- از بازي‌ها كمك بگيريد

شما مي‌توانيد به كمك بازي‌هاي ساده‌اي نظير قايم موشك به كاهش اضطراب جدايي در كودكان كمك كنيد. در جريان اين بازي كه مي‌تواند با هيجان، شوخي و خنده همراه باشد كودك به رفت و آمدهاي شما عادت مي‌كند و اطمينان مي‌يابد كه پس از هربار رفتن، آمدني در كار است. از همين رو در موقعيت هاي ديگر نيز اضطراب و نگراني كمتري را از خود نشان مي‌دهد.

2- براي كاهش اضطراب جدايي در كودكان به آن‌ها دروغ نگوييد

هرگز براي اين كه كودك را به جدايي عادت دهيد در مورد ترك نكردن محيط يا بازگشت سريع به فرزند خود دروغ نگوييد. اين كار احساس بي اعتمادي را در كودك تقويت كرده. و منجر به اضطراب جدايي كودكان مي‌شود.

3- فرصت ارتباط با ديگران را فراهم كنيد

بسياري از كودكان به دلايلي نظير ارتباطات محدود اجتماعي والدين خود، به طور كلي از غريبه‌ها مي‌ترسند. و از همين رو هنگام جدايي از پدر و مادر علائمي نظير بي قراري و گريه شديد را از خود نشان مي‌دهند. براي پيشگيري از اين موضوع لازم از همان ابتداي كودكي فرزندتان را با ساير افراد آشنا كنيد. و فرصت بودن در كنار آن‌ها را نيز در اختيارش قرار دهيد. كودكاني كه ارتباطات بسيار محدودي داشته‌اند اغلب جدايي از والدين در سنين بالاتر در محيط‌هايي نظير مهد كودك يا مدرسه براي آن‌ها بسيار سخت و استرس زا خواهد بود. و باعث اضطراب جدايي كودكان مي‌شود.

4- جدايي را تمرين كنيد

براي اينكه كودك به نبود گه گاه شما عادت نمايد لازم است كه اين موضوع را تمرين كند. به همين منظور مي‌توانيد از زمان‌هاي بسيار كوتاه شروع كرده و گاهي فرزندتان را با يك فرد مطمئن نظير مادر يا همسر تنها بگذاريد. شما مي‌توانيد از زمان‌هاي بسيار كم شروع كنيد. و به تدريج به زمان اين جدايي‌ها بيفزاييد. توجه داشته باشيد كه طول مدت جدايي را تنها زماني افزايش دهيد كه كودك به جدايي‌هاي قبلي كاملا عادت كرده باشد. در غير اين صورت اضطراب جدايي كودكان رخ مي‌دهد.

5- از محيط خانه شروع كنيد

براي تمرين جدايي ترجيحا بهتر است از محيط خانه خودتان آغاز كنيد. مشاهدات نشان مي‌دهد كودكان در محيط هاي غريبه به طور كل اضطراب بيشتري دارند. و جدايي از والدين در اين شرايط برايشان سخت تر است. به همين خاطر سعي كنيد تمرين‌هاي جدايي را از محيط امن خانه آغاز كرده و پس از سازگاري كودك با اين شرايط آن را به موقعيت‌هاي ديگر نيز تعميم دهيد. در غير اين صورت اضطراب جدايي كودكان رخ مي‌دهد.

درمان اختلال اضطراب جدايي در كودكان

در مواردي كه راهكارهاي خانگي پاسخگو نيستند و اضطراب جدايي عملكرد كودك را در حوزه‌هاي مختلف نظير تحصيل مختل مي‌كند؛ لازم است كه از يك روانشناس براي بهبود اوضاع كمك بگيريد. روانشناسان در درمان اختلال اضطراب جدايي كودكان يكي از دو رويكرد كودك محور يا خانواده محور را انتخاب مي‌كنند. البته برخي درمانگران نيز التقاطي عمل كرده و از هر دو روش در كنار هم استفاده مي‌نمايند.

رويكرد فرد محور

در اين روش كه معمولاً براي كودكان بزرگ‌تر به كار مي‌رود جلسات مشاوره با كودك و بدون حضور والدين برگزار مي‌شود. طبق اين رويكرد درمانگر از روش‌هايي نظير بازي درماني و تكنيك‌هاي شناختي و رفتاري براي كمك به اضطراب جدايي در كودكان استفاده مي‌كند. در طي جلسات درماني كودك ياد مي‌گيرد كه احساسات خود را با درمانگر در ميان بگذارد و روش‌هاي سالم حل اضطراب‌ها را ياد بگيرد.

رويكرد خانواده محور

براي درمان اضطراب جدايي كودكان، در رويكرد خانواده محور مادر و كودك، يا هردوي والدين همراه با كودك در جلسات حضور مي‌يابند و درمانگر تعاملات آن‌ها را مورد مشاهده قرار مي‌دهد. پس از مشاهدات و بررسي‌هاي دقيق الگوهاي ناسالم ارتباطي براي والدين توضيح داده مي‌شود. در واقع درمانگر تلاش‌مي‌كند به والدين‌بياموزد كه چگونه در كنار مستقل بارآوردن فرزند خود اطمينان و امنيت كافي را نيز در اختيار او قرار دهند. و به او كمك كنند با اضطراب‌هاي دروني خود مقابله كند.

كلام آخر

اضطراب جدايي در كودكان يكي از عمده شكايات والدين است. عوامل مختلفي براي اختلال اضطراب‌جدايي دركودكان مشخص شده است. اما با كمك از روانشناس والدين مي‌توانند به كودكان خود كمك كنند. كه تا بزرگسالي درگير اين اختلال نباشند. مركز مشاوره ني ني مايند به شما والدين عزيز خدمات حضوري و تلفني ارائه مي‌دهد. براي كسب اطلاعات بيشتر در زمينه اضطراب جدايي در كودكان با شماره درج شده تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب جدايي كودكان مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني كودك از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان كلينيك تخصصي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

سؤالات متداول

آيا بزرگسالان نيز ممكن است به اختلال اضطراب جدايي دچار شوند؟

بله، درست است كه اين اختلال بيشتر در بين كودكان ديده مي‌شود، اما اگر به موقع درمان نشود مي‌تواند تا بزرگسالي نيز همراه فرد باقي بماند.

براي درمان اختلال اضطراب جدايي در كودكان بايد به چه متخصصي مراجعه كنم؟

روانشناسان متخصص در حيطه كودك و نوجوان كارشناساني هستند كه مي‌توانند در اين حيطه به شما كمك كنند. براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/2/28  ] [ ۱۲ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال اضطراب فراگير يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه در موارد شديد به راحتي مي‌تواند زندگي شما و حتي اطرافيان را تحت تاثير قرار دهد. گسترش بيماري و ابتلا به ساير اختلالات رواني از جمله پيامدهاي بي توجهي به درمان است. معمولا سير بيماري فراز و نشيب دارد و در مواقعي كه با عامل استرس زا رو به رو شويد، نشانه‌ها شدت پيدا مي‌كنند. GAD بر اساس علائم و علل توسط متخصص تشخيص و درمان مي‌شود. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

منبع: اختلال اضطراب فراگير | علائم ، نشانه ها و بهترين راه درمان اضطراب فراگير

اختلال اضطراب فراگير و نشانه هاي آن

اختلال اضطراب فراگير اغلب با حالتي از اضطراب و تنش مبهم مشخص مي‌شود. به طوري كه مبتلايان به اين مشكل همواره نوعي نگراني و دلشوره بي دليل را در درون خود حس مي‌كنند. ساير علائمي كه متخصصان براي تشخيص مد نظر قرار مي‌دهند عبارتند از:

  • داشتن نگراني و احساس اضطراب در مورد مسائل مختلف كه اين نگراني‌ها با موضوعات مربوطه تناسب چنداني ندارند و بسيار بيشتر از حد معمول هستند.
  • فكر كردن بيش از حد به برنامه‌هاي پيش رو و در نظر گرفتن راه حل براي بدترين اتفاقات ممكن
  • داشتن ادراك تهديدآميز از موقعيت‌ها و رويدادهاي پيراموني حتي زماني كه چيز نگران كننده‌اي وجود ندارد.
  • ناتواني در تحمل ابهام
  • ضعف در تصميم‌گيري و ترس از گرفتن تصميمات اشتباه
  • ناتواني در كنارآمدن با نگراني‌ها
  • ناتواني در آرام كردن خود، احساس بي قراري و تنيدگي عضلاني
  • اشكال در تمركز و احساس خالي شدن ذهن

علائم جسماني اختلال اضطراب فراگير

درست است كه اضطراب فراگير نوعي اختلال روانشناختي محسوب مي‌شود، اما با درگير كردن سيستم عصبي و برانگيختگي مغز مي‌تواند تاثيرات مختلفي بر بدن بگذارد. از همين رو متخصصان، علائم جسماني آن را نيز شناسايي كرده‌اند كه از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

  • زود خسته شدن
  • دچار شدن به اختلال خواب (اشكال در به خواب رفتن يا حفظ تداوم خواب، يا خواب توام با بي قراري و عدم رضايت از كيفيت آن).
  • تنش عضلاني يا احساس درد در عضلات
  • لرزش
  • تحريك پذيري
  • افزايش تعريق بدن
  • حالت تهوع، اسهال يا دچار شدن به سندروم روده تحريك پذير
  • احساس برانگيختگي و بي تابي
  • نگراني بيش از حد
  • بي قراري
  • سر درد
  • تعريق
  • اختلال در تمركز
  • تكرر ادرار

بيشتر بخوانيد : علائم اضطراب

علل دچار شدن به اختلال اضطراب فراگير

همانند بسياري ديگر از اختلال‌هاي روانشناختي اضطراب فراگير يك علت واحد ندارد، بلكه از تعامل فاكتورهاي زيستي و محيطي گوناگون پديد مي‌آيند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

  • وجود تفاوت‌هايي در عملكرد و شيمي مغز
  • ژنتيك
  • حساسيت مفرط به تنبيه
  • عوامل رشدي و شخصيتي

عوامل خطر اختلال اضطراب فراگير

وجود برخي عوامل مي‌تواند ريسك ابتلا به اختلال‌اضطراب فراگير را افزايش دهد. از همين رو به آن‌ها عوامل خطر گفته مي‌شود. در زمينه اختلال GAD تاكنون 3 عامل خطر اصلي شناسايي شده است كه ما در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم:

1- عوامل مزاجي (عوامل زيستي مرتبط با شخصيت)

افرادي كه بازداري رفتاريي و هيجان‌پذيري منفي (گرايش به روان رنجوري) بالايي دارند و آن‌هايي كه بيش از حد به تنبيه حساس هستند و دائما مي‌خواهند جلوي آسيب‌ها را بگيرند، نسبت به افرادي كه چنين ويژگي‌هاي شخصيتي ندارند بيشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير قرار دارند.

2- عوامل محيطي

عوامل محيطي مختلفي مي‌توانند در دچار شدن به نگراني مفرط و در نهايت اختلال اضطراب فراگير موثر باشند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به مصائب دوران كودكي و يا محافظت افراطي والدين در اين دوران اشاره كرد. در حقيقت پدر و مادرها با محافظت بيش از حد خود به طور غيرمستقيم اين پيام را به فرزندشان منتقل مي‌كنند كه دنيا جاي بسيار خطرناكي است و آن‌ها دائما بايد منتظر وقوع يك اتفاق بد باشند.

3- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

يك سوم خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير ژنتيكي است و اين عوامل با خطر گرايش به روان رنجوري همپوشاني داشته و با ساير اختلال‌هاي اضطرابي و خلقي به ويژه اختلال افسردگي اساسي مشترك هستند.

4- عوامل مرضي

طبق نظر فرويد، يمي از علل ايجاد اضطراب مرتبط با تنش هاي غريزي است. اضطراب علامت خطري در برابر احتمال وقوع يك تجربهاسيب زا است.

روش هاي درمان اختلال اضطراب فراگير

براي درمان اختلال اضطراب فراگير دو گزينه روان درماني و دارودرماني موجود است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه بيشترين اثر درماني از استفاده همزمان اين روش‌ها نائل مي‌شوند. در ادامه به توضيح بيشتر هريك از اين روش‌هاي درماني پرداخته‌ايم.

روان درماني

روان درماني يا مشاوره روانشناسي، درماني مبتني بر گفتگو و تكنيك‌هاي شناختي است. رويكردهاي مختلفي براي روان درماني وجود دارد. طبق مطالعات رويكرد شناختي موثرترين روش براي درمان اختلال اضطراب فراگير است. در اين رويكرد درمانگر تلاش مي‌كند تا مهارت‌هاي به خصوصي را در زمينه كنترل اضطرب و نگراني به شما بياموزد. همچنين بر اساس تكنيك مواجهه تدريجي شما را آماده مي‌سازد تا اجتناب‌هاي روزمره خود را بشناسيد و به مرور عملكرد سابق خود را بازيابيد.

دارو درماني

براي درمان اختلال‌اضطرب فراگير به خصوص زماني كه شدت اضطراب بسيار بالاست و روان درماني نمي‌تواند به تنهايي اثرات مثبت خود را اعمال كند متخصصان استفاده از دارو درماني را پيشنهاد مي‌دهند. 3 طبقه دارويي كه در كنترل علائم اختلال GAD به كار گرفته مي‌شوند عبارتند از؛ داروهاي ضد اضطرابي ، ضد افسردگي‌ها، بوسپيرون و بنزوديازپين‌ها. از آنجايي كه استفاده سر خود از اين داروها مي‌تواند عوارض بالقوه‌اي نظير بروز وابستگي جسماني را به همراه داشته باشد، مصرف و حتي نحوه قطع آن‌ها حتما بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

درمان شناختي رفتاري

يك ديگر از روش ها درماني براي اضطراب فراگير درمان شناختي رفتاري است. در درمان شناختي رفتاري به مراجعه كننده كنترل افكار اضطراب و علائم جسماني اضطراب زا را آموزش مي‌دهند. در اين درمان به اضطراب ها نگاه هاي واقع بينانه تري مي‌شود. طول درمان شناختي رفتاري براي اضطراب فراگير تقريبا 12 الي 20 جلسه به طول مي‌انجامد.

پذيرش و تعهد درماني (ACT)

يكي از روش هاي درماني اختلال اضطراب فراگير، درمان به روش پذيرش و تعهد است. هدف در اين روش درماني، تلاش بر كاهش تاثير عوامل اضطراب زا بر فرد و عملكرد روزانه اش است. پس فرد طي جلسات درماني آموزش مي‌بيند كه با وجود افكار منفي و اضطراب، عملكرد مفيدي داشته باشد. در طول زمان علائم اضطراب كاهش خواهد يافت.

براي دريافت مشاوره استرس كليك كنيد.

كلام آخر

اختلال اضطراب فراگير يكي از انواع اختلالات‌اضطراب است. هرگز بدون مشورت با متخصص از دارو يا روش درماني سرخود استفاده نكنيد. براي عملكرد بهتر و زندگي بدون اضطراب حتما با روانشناس و متخصص در حوزه اضطراب مشورت كنيد. مركز مشاوره ذهن نو به صورت حضوري و تلفني به مراجعين عزيز خدمات روانشناختي ارائه مي‌دهد. عدم توجه به نشانه هاي اضطراب فراگير فرد را با مشكلات جدي تري مواجه خواهد كرد. پس هر چه زودتر با شماره هاي درج شده تماس حاصل نماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب فراگير مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا ممكن است كه اختلال اضطراب فراگير در كودكان نيز اتفاق بيافتد؟

بله، كودكان و نوجوانان نيز ممكن است دچار اختلال اضطراب فراگير شوند. با اين تفاوت كه وجود يك علامت از علائم تشخيصي GAD براي تشخيص اين اختلال در كودكان كفايت مي‌كند. براي دريافت نظر كارشناسي در اين زمينه لازم است به يك روانشناس باليني كودك مراجعه نماييد.

براي عضويت در اينستاگرام (ذهن نو) كليك كنيد

آخرين تحقيقات علمي روانشناسي

 

ورود به صفحه

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران از طريق تلفن ثابت در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

سراسر كشور :9099070354

 

جهت مشاوره تلفني با موبايل و رزرو وقت حضوري

شماره تماس با موبايل : 02191002360

منبع: اختلال اضطراب فراگير | علائم ، نشانه ها و بهترين راه درمان اضطراب فراگير

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/10/15  ] [ ۱۵ ] [ newmiind ] [ ]

اختلال اضطراب فراگير يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه در موارد شديد به راحتي مي‌تواند زندگي شما و حتي اطرافيان را تحت تاثير قرار دهد. گسترش بيماري و ابتلا به ساير اختلالات رواني از جمله پيامدهاي بي توجهي به درمان است. معمولا سير بيماري فراز و نشيب دارد و در مواقعي كه با عامل استرس زا رو به رو شويد، نشانه‌ها شدت پيدا مي‌كنند. GAD بر اساس علائم و علل توسط متخصص تشخيص و درمان مي‌شود. براي آشنايي با ساير اختلالات اضطرابي كليك كنيد.

 

منبع : اختلال اضطراب فراگير 

 

 

آشنايي با اختلال اضطراب فراگير و نشانه هاي آن

اختلال اضطراب فراگير اغلب با حالتي از اضطراب و تنش مبهم مشخص مي‌شود. به طوري كه مبتلايان به اين مشكل همواره نوعي نگراني و دلشوره بي دليل را در درون خود حس مي‌كنند. ساير علائمي كه متخصصان براي تشخيص مد نظر قرار مي‌دهند عبارتند از:

– داشتن نگراني و احساس اضطراب در مورد مسائل مختلف كه اين نگراني‌ها با موضوعات مربوطه تناسب چنداني ندارند و بسيار بيشتر از حد معمول هستند.

– فكر كردن بيش از حد به برنامه‌هاي پيش رو و در نظر گرفتن راه حل براي  بدترين اتفاقات ممكن

– داشتن ادراك تهديدآميز از موقعيت‌ها و رويدادهاي پيراموني حتي زماني كه چيز نگران كننده‌اي وجود ندارد.

– ناتواني در تحمل ابهام

– ضعف در تصميم‌گيري و ترس از گرفتن تصميمات اشتباه

– ناتواني در كنارآمدن با نگراني‌ها

– ناتواني در آرام كردن خود، احساس بي قراري و تنيدگي عضلاني

– اشكال در تمركز و احساس خالي شدن ذهن

علائم جسماني اختلال اضطراب فراگير

درست است كه اضطراب فراگير نوعي اختلال روانشناختي محسوب مي‌شود، اما با درگير كردن سيستم عصبي و برانگيختگي مغز مي‌تواند تاثيرات مختلفي بر بدن بگذارد. از همين رو متخصصان، علائم جسماني آن را نيز شناسايي كرده‌اند كه از جمله اين علائم مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– زود خسته شدن

– دچار شدن به اختلال خواب (اشكال در به خواب رفتن يا حفظ تداوم خواب، يا خواب توام با بي قراري و عدم رضايت از كيفيت آن).

– تنش عضلاني يا احساس درد در عضلات

– لرزش

– تحريك پذيري

– افزايش تعريق بدن

– حالت تهوع، اسهال يا دچار شدن به سندروم روده تحريك پذير

– احساس برانگيختگي و بي تابي

 

 

علل دچار شدن به اختلال اضطراب فراگير

همانند بسياري ديگر از اختلال‌هاي روانشناختي اضطراب فراگير يك علت واحد ندارد، بلكه از تعامل فاكتورهاي زيستي و محيطي گوناگون پديد مي‌آيند كه از جمله آن‌ها مي‌توان به موارد زير اشاره كرد:

– وجود تفاوت‌هايي در عملكرد و شيمي مغز

– ژنتيك

– حساسيت مفرط به تنبيه

– عوامل رشدي و شخصيتي

اختلال اضطراب فراگير و عوامل خطر آن

وجود برخي عوامل مي‌تواند ريسك ابتلا به اختلال‌اضطراب فراگير را افزايش دهد. از همين رو به آن‌ها عوامل خطر گفته مي‌شود. در زمينه اختلال GAD تاكنون 3 عامل خطر اصلي شناسايي شده است كه ما در ادامه به توضيح هريك از آن‌ها پرداخته‌ايم:

1-  عوامل مزاجي (عوامل زيستي مرتبط با شخصيت)

افرادي كه بازداري رفتاريي و هيجان‌پذيري منفي (گرايش به روان رنجوري) بالايي دارند و آن‌هايي كه بيش از حد به تنبيه حساس هستند و دائما مي‌خواهند جلوي آسيب‌ها را بگيرند، نسبت به افرادي كه چنين ويژگي‌هاي شخصيتي ندارند بيشتر در معرض خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير قرار دارند.

2- عوامل محيطي

عوامل محيطي مختلفي مي‌توانند در  دچار شدن به نگراني مفرط و در نهايت اختلال اضطراب فراگير موثر باشند كه از جمله مهم‌ترين آن‌ها مي‌توان به مصائب دوران كودكي و يا محافظت افراطي والدين در اين دوران اشاره كرد. در حقيقت پدر و مادرها با محافظت بيش از حد خود به طور غيرمستقيم اين پيام را به فرزندشان منتقل مي‌كنند كه دنيا جاي بسيار خطرناكي است و آن‌ها دائما بايد منتظر وقوع يك اتفاق بد باشند.

3- عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

يك سوم خطر ابتلا به اختلال اضطراب فراگير ژنتيكي است و اين عوامل با خطر گرايش به روان رنجوري همپوشاني داشته و با ساير اختلال‌هاي اضطرابي و خلقي به ويژه اختلال افسردگي اساسي مشترك هستند.

روش هاي درمان اختلال اضطراب فراگير

براي درمان اختلال اضطراب فراگير دو گزينه روان درماني و دارودرماني موجود است. بررسي‌ها نشان مي‌دهند كه بيشترين اثر درماني از استفاده همزمان اين روش‌ها نائل مي‌شوند. در ادامه به توضيح بيشتر هريك از اين روش‌هاي درماني پرداخته‌ايم.

روان درماني

روان درماني يا مشاوره روانشناسي، درماني مبتني بر گفتگو و تكنيك‌هاي شناختي است. رويكردهاي مختلفي براي روان درماني وجود دارد. طبق مطالعات رويكرد شناختي موثرترين روش براي درمان اختلال اضطراب فراگير است. در اين رويكرد درمانگر تلاش مي‌كند تا مهارت‌هاي به خصوصي را در زمينه كنترل اضطرب و نگراني به شما بياموزد. همچنين بر اساس تكنيك مواجهه تدريجي شما را آماده مي‌سازد تا اجتناب‌هاي روزمره خود را بشناسيد و به مرور عملكرد سابق خود را بازيابيد.

دارو درماني

براي درمان اختلال‌اضطرب فراگير به خصوص زماني كه شدت اضطراب بسيار بالاست و روان درماني نمي‌تواند به تنهايي اثرات مثبت خود را اعمال كند متخصصان استفاده از دارو درماني را پيشنهاد مي‌دهند. 3 طبقه دارويي كه در كنترل علائم اختلال GAD به كار گرفته مي‌شوند عبارتند از؛ ضد افسردگي‌ها، بوسپيرون و بنزوديازپين‌ها. از آنجايي كه استفاده سر خود از اين داروها مي‌تواند عوارض بالقوه‌اي نظير بروز وابستگي جسماني را به همراه داشته باشد، مصرف و حتي نحوه قطع آن‌ها حتما بايد زير نظر متخصص صورت بگيرد. براي آشنايي با جديدترين روش هاي درمان اضطراب شديد كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب و افسردگي مي‌توانيد در ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02166419012 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

بله، كودكان و نوجوانان نيز ممكن است دچار اختلال اضطراب فراگير شوند. با اين تفاوت كه وجود يك علامت از علائم تشخيصي GAD براي تشخيص اين اختلال در كودكان كفايت مي‌كند. براي دريافت نظر كارشناسي در اين زمينه لازم است به يك روانشناس باليني كودك مراجعه نماييد.

   
:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/2/30  ] [ ۰۹ ] [ newmiind ] [ ]

آيا راه‌هاي درمان اضطراب را مي‌شناسيد؟ اضطراب يك احساس ناراحتي، نگراني يا ترس است كه مي‌تواند به صورت خفيف يا شديد بروز پيدا كند. همه انسان‌ها در دوره‌اي از زندگي خود اضطراب را تجربه مي‌كنند. به عنوان مثال ممكن است از نشستن سر جلسه امتحان‌ يا مصاحبه شغلي احساس نگراني و اضطراب كنيد. اين اضطراب‌ها كاملا طبيعي‌اند اما اختلالات اضطرابي گروهي از بيماري‌هاي رواني هستند كه باعث اضطراب و ترس دائمي و طاقت فرسا مي‌شوند. اضطراب بيش از حد مي‌تواند در كار، درس، جمع‌هاي خانوادگي و ساير موقعيت‌هاي اجتماعي‌تان اخلال ايجاد كند. با آگاهي از روش‌هاي درماني و همچنين كمك گرفتن از متخصص مي‌توانيد اين مشكل را برطرف سازيد. 

براي دريافت اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد :

درمان اضطراب

تكنيك هاي درمان اضطراب شديد

 

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

راه هاي درمان اضطراب

درمان اضطراب بايد به طور خاص براي هر فرد تنظيم شود. آنچه براي يك شخص موثر واقع مي‌شود، ممكن است براي شخص ديگري مفيد نباشد. انواع روش‌هاي درماني عبارتند از:

1. رفتار درماني

رفتار درماني شامل انواع روش‌هاي درماني است كه اختلالات بهداشت روان را درمان مي‌كند. اين درمان به دنبال شناسايي و كمك به تغيير اختلالات اضطرابي يا رفتارهاي ناسالم است. به كمك اين درمان مي‌توان رفتارهاي ناسالم را تغيير داد. پايه اين درمان بر تأثير افكار و عقايد شخص بر عملكرد و خلق و خوي وي است. اين مسئله اغلب بر مشكلات فعلي فرد و نحوه حل آن‌ها تمركز دارد. هدف بلند مدت اين درمان اين است كه الگوهاي رفتاري و تفكر فرد را به الگوي‌هاي سالم‌تري تبديل كند. شناخته شده‌ترين روش‌هاي درماني در اين نوع درمان عبارتند از: آموزش آرامش، مواجهه با واقعيت مجازي، آموزش مهارت‌هاي اجتماعي، مدل سازي، تمرين رفتاري و… .

2. درمان رفتاري شناختي (CBT)

رفتار درماني CBT در شناسايي، درك و تغيير الگوهاي تفكر و رفتاري اضطراب استفاده مي‌شود. درمان رفتاري شناختي (CBT) نوعي درمان روانشناختي است كه براي مشكلات زيادي از جمله افسردگي، اختلالات اضطرابي، مشكلات مصرف مواد مخدر و بيماري‌هاي رواني موثر است. هدف درمان رفتاري شناختي بهبود سلامت روان مي‌باشد. CBT رفتار و اختلالات فرد را تغيير نمي‌دهد و هدف اين است كه به شما كمك كند تا با مشكلات طاقت فرسا به روش مثبت‌تري كنار بياييد. اين روش به شما نشان مي‌دهد كه چگونه مي‌توانيد اين الگوهاي منفي را براي بهبود احساس خود تغيير دهيد. برخلاف روش‌هاي ديگر گفتگو، CBT به جاي تمركز روي موضوعات گذشته با مشكلات حال حاضر شما توجه مي‌كند. 

3. درمان اضطراب | رفتار درماني ديالكتيكي (DBT)

رفتار درماني ديالكتيكي نوعي درمان شناختي- رفتاري است كه تركيبي از راهكارهايي مانند ذهن آگاهي، پذيرش و تنظيم هيجان است. رفتار درماني شناختي سعي در شناسايي و تغيير الگوهاي تفكر منفي دارد و باعث ايجاد تغييرات رفتاري مثبت مي‌شود. DBT ممكن است براي درمان اضطراب و ساير رفتارهاي خود تخريبي استفاده شود. يك دوره كامل رفتار درماني ديالكتيكي حدود 6 ماه طول مي‌كشد. بيماران مي‌توانند انتظار داشته باشند كه تقريباً 6 هفته زمان روي هر نوع درمان صرف كنند.

4. قرار گرفتن در معرض درماني (PE)

قرار گرفتن در معرض يك درمان روانشناختي است كه براي كمك به مردم در مقابله با اضطراب خود ايجاد شده است. افراد در زمان داشتن اضطراب، تمايل دارند از اشيا، فعاليت‌ها يا موقعيت‌هاي مربوط به آن دوري كنند. مواجهه درماني نوعي از درمان شناختي-رفتاري است كه براي درمان انواع اختلالات مربوط به اضطراب از جمله فوبيا، وسواس، اختلال اضطراب اجتماعي و اختلال استرس پس از سانحه يا PTSD استفاده مي‌شود. مطالعات نشان داده كه قرار گرفتن در معرض درماني، موثرترين درمان اضطرابي در افراد با مشكلات اختلالات اضطرابي است.

5. مشاوره

مشاوره نوعي روش رفتار درماني است كه از طريق درمان شناختي به حل مشكل اختلالات اضطرابي مي‌پردازد. رفتار درماني يكي از موثرترين روش‌ها براي درمان مشكلات اضطرابي مي‌باشد. با شناخت عوامل ايجاد اضطراب مي‌توان آن را راحت‌تر درمان كرد. با دريافت مشاوره تلفني به راحتي و در كمترين زمان مي توانيد تحت درمان قرار بگيريد.

6. درمان اضطراب | گروه درماني

گروه درماني فرصتي را براي به اشتراك گذاشتن تجربيات و مشاوره براي شما فراهم مي‌كند. با شركت در يك گروه علاوه بر تقويت روابط بين افراد با تجربيات مشابه، با گذشت زمان منابع اضطراب پديدار شده و مي‌توان آن‌ها را برطرف كرد.

7. دارو درماني

داروهاي درمان اضطراب را فقط با نسخه پزشك مي توان تهيه كرد. پزشكان مي‌توانند اضطراب را تشخيص داده و به درمان آن بپردازند اما ممكن است توصيه كنند براي اختلالات اضطرابي شديد يا مقاوم به درمان با روانپزشك مشورت نماييد. استفاده از بنزوديازپين‌ها يكي از كاربردي‌ترين روش‌هاي درمان اضطراب است كه بايد زير نظر پزشك انجام شود.

 

روش هاي درمان اضطراب به صورت طبيعي

با انجام برخي كارهاي ساده و طبيعي نيز مي‌توانيد اضطراب خود را كاهش دهيد. اين روش‌ها عبارتند از:

1. درمان اضطراب | تغيير سبك زندگي

انجام فعاليت‌هايي مانند عدم گوشه نشيني و فعاليت در اجتماع، افزايش اعتماد به نفس، تفريح كردن، داشتن برنامه ريزي، افكار مثبت و… مي‌تواند در درمان اضطراب موثر باشد.

2. ورزش

هنگامي كه از نظر جسمي سرعت را بالا مي‌بريد، بدن به ترشح اندورفين كه هورموني براي افزايش روحيه است، مي‌پردازد. جايگزيني افكار منفي با افكار خنثي يا مثبت مي‌تواند به آرامش شما كمك كند. ورزش‌هايي چون يوگا باعث افزايش آرامش شده و در جلوگيري از اضطراب بسيار مفيد واقع مي‌شوند.

3. درمان اضطراب | رژيم غذايي و تغذيه

داشتن تغذيه مناسب مي‌تواند در درمان اضطراب مفيد و موثر باشد. گروهي از مواد غذايي باعث افزايش اضطراب هستند و گروهي ديگر اضطراب را كاهش مي‌دهند. مصرف زياد نمك باعث كاهش پتاسيم در بدن و افزايش فشار خون مي‌شود كه هردو اضطراب‌ آور هستند. مصرف شكر، مواد قندي ساده، الكل و نيكوتين در بلند مدت باعث افزايش اضطراب شما مي‌شود. كمبود آب در بدن مي‌تواند از علل ايجاد اضطراب باشد، به همين دليل توصيه مي‌شود كه روزانه شش تا هشت ليوان آب ميل كنيد. 

 

درمان اضطراب در كودكان و نوجوانان

مشكلات و اختلالات اضطرابي در كودكان را مي‌توان درمان كرد. درمان زودهنگام باعث مي‌شود كه از مشكلات بعدي مانند اعتماد به نفس پايين و يا روابط اجتماعي ضعيف پيشگيري شود. اقداماتي مانند مراجعه به روان پزشك، مشاوره فردي و يا خانوادگي و يا درمان‌هاي دارويي به بهبود اضطراب كمك مي‌كند. در مواردي كه كودك شما دچار اضطراب‌هاي شديد مي‌شود، تنها بررسي‌هاي يك روان پزشك مي‌تواند به شما و كودكتان كمك كند.

سوالات متداول

_اضطراب و راه هاي مقابله با آن چيست؟

اضطراب يك احساس ناراحتي مانند نگراني يا ترس است كه مي تواند خفيف يا شديد باشد. روش‌هاي درماني مختلفي براي مقابله با اضطراب وجود دارد.

_درمان اضطراب چيست؟

درمان اضطراب بايد به طور خاص براي هر فرد تنظيم شود. آنچه براي يك شخص موثر واقع مي‌شود، ممكن است براي شخص ديگري مفيد نباشد.

_راه هاي كنترل اضطراب چيست؟

انجام فعاليت‌هايي مانند عدم گوشه نشيني و اجتماعي بودن، افزايش اعتماد به نفس، افزايش تفريح، داشتن برنامه ريزي، داشتن افكار مثبت، ورزش و به طور كلي تغيير سبك زندگي مي تواند در درمان اضطراب موثر باشد.

 

براي دريافت مشاوره در زمينه اضطراب مي توانيد با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره _تماس حاصل نماييد.

 

منبع : درمان اضطراب

امتیاز:
بازدید: 26
برچسب:
:
[ 1399/7/14  ] [ ۱۱ ] [ newmiind ] [ ]

اضطراب جدايي يكي از انواع اختلالات اضطرابي است كه كودكان مبتلا ترس يا اضطراب بيش از اندازه و نامتناسب با رشد را درباره جدايي از كساني كه به آن‌ها دلبسته‌اند، تجربه مي‌كنند. در واقع كودكي كه با اين مشكل دست و پنجه نرم مي‌كند معمولاً ترس بسيار شديدي از مرگ يا جدا شدن از والدين خود دارد و مشكل خود را اغلب در قالب علائم جسماني نظير دل درد، كابوس‌هاي شبانه و وابستگي بيش از حد به پدر و مادر نشان مي‌دهد. معمولا عوامل محيطي مانند مرگ يكي از والدين، طلاق، مهاجرت و … مي‌تواند در اين اختلال تعيين كننده باشد. با اين حال از آنجايي كه اضطراب جدايي در عملكرد اجتماعي، تحصيلي و ديگر زمينه‌هاي مهم اخلال ايجاد مي‌كند، لازم است تا مداخله به هنگام و درمان صورت گيرد. در ادامه به طور جامع درباره علل، علائم و درمان اضطراب جدايي در كودكان صحبت خواهيم كرد.

براي كسب اطلاعات بيشتر بر روي لينك زير كليك كنيد : 

اضطراب جدايي در كودكان

كاهش اضطراب جدايي

درمان اضطراب جدايي

مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو خدمات 

 

مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

 

مشاوره تلفني - مشاوره تلفني خانواده - مشاوره تلفني ازدواج - مشاوره تلفني خيانت - مشاوره تلفني كودك - مشاوره تلفني جنسي - مشاوره تلفني ترك اعتياد - مشاوره شغلي تلفني - مشاوره تلفني تحصيلي - مشاوره حضوري - مشاوره خانواده - مشاوره ازدواج - مشاوره خيانت - مشاوره كودك - مشاوره جنسي - مشاوره ترك اعتياد - مشاوره شغليمشاوره تحصيلي

از جمله مهمترين موضوعاتي كه شما بايد بر روي آن ها 

ترك ترياك - ترك متادون - ماده مخدر گل - ترك ترامادول - تربيت كودك - تست اعتياد - ترك اعتياد - درمان استرس - درمان اضطراب - درمان افسردگي - علائم افسردگي - روانشناسي كودك - ملاك انتخاب همسر 

 

 

 

اختلال اضطراب جدايي در كودكان و علائم آن

اختلال اضطراب جدايي از جمله مشكلات اضطرابي رايج در بين كودكان است كه البته ممكن است در افراد بزرگسال نيز اتفاق بيافتد. كودكاني كه دچار اين مشكل هستند ترس افراطي در مورد جدايي از مادر يا ساير افراد نزديك خود دارند كه نسبت به سنشان غير طبيعي به نظر مي‌رسد. از جمله ديگر علائمي كه در مورد وجود اين اختلال در كودك به شما هشدار مي‌دهد مي‌توان به موارد زير اشاره كرد.

– كودك هنگام جدايي از مادر يا ساير افرادي كه به آن‌ها دلبستگي دارد ناراحتي مفرطي نشان مي‌دهد.

– كودك دائماً نگران از دست دادن يا آسيب ديدن والدين خود است.

– كودك به دليل ترس‌ها و نگراني‌هاي خود از انجام فعاليت‌هايي نظير رفتن به مدرسه يا دور شدن از منزل خودداري مي‌كند.

– از تنها ماندن مي‌ترسد و دائماً مي‌خواهد والدين همراه او باشند.

– كابوس‌هاي مكرري در مورد آسيب ديدن يا از دست دادن والدين خود مي‌بيند.

– دچار مشكلات مكرر جسمي نظير دل درد، حالت تهوع و استفراغ مي‌شود.

براي آگاهي بيشتر درباره اضطراب كودكان كليك كنيد.

علل مؤثر در بروز اختلال اضطراب جدايي در كودكان

علل و عوامل مختلفي مي‌توانند در بروز اختلال اضطراب جدايي در كودكان تأثيرگذار باشند و بچه‌ها را در برابر اين مشكل آسيب‌پذير كنند. ما در ادامه به مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

عوامل محيطي

در بسياري از موارد اضطراب جدايي در پي تجربيات تلخي اتفاق مي‌افتد كه ذهن كودك قابليت پردازش آن را ندارد. براي مثال مواجه شدن با مرگ يكي از اعضاي خانواده، طلاق والدين، مرگ حيوان خانگي و تغييرات بزرگي نظير مهاجرت به اين مشكل مبتلا مي‌شوند. به همين خاطر بسيار اهميت دارد كه در موقعيت‌هايي نظير موارد ذكر شده براي سلامت روان كودك اهميت بيشتري قائل شويد، با او در مورد احساساتش صحبت كنيد و كمك نماييد او از فقدان تجربه شده عبور نمايد. كمك گرفتن از يك روانشناس كودك از جمله گزينه‌هايي است كه در اين شرايط تا حد زيادي مي‌تواند در سازگاري فرزندتان با شرايط محيطي مؤثر باشد.

عوامل ژنتيكي و فيزيولوژيكي

مطالعات زيست شناختي نشان مي‌دهند كه احتمالاً عوامل وراثتي در بروز اختلال اضطراب جدايي كودكان نقش عمده‌اي بر عهده دارند. نقش وراثت به خصوص در دختران برجسته‌تر است كه اين مسئله آسيب‌پذيري كم‌تر پسران در برابر اين مشكل را نشان مي‌دهد.

براي آشنايي بيشتر با اختلالات و مشكلات كودكان كليك كنيد.

شيوع اختلال اضطراب جدايي در كودكان

شيوع اين اختلال در دوران كودكي چيزي در حدود 4 درصد برآورد شده با اين حال مطالعات همه گير شناسي نشان مي‌دهد هرچقدر كودكان بزرگ‌تر مي‌شوند و به سمت نوجواني پيش مي‌روند ميزان شيوع اين اختلال در آن‌ها بالاتر مي‌رود.

راهكارهايي براي كاهش اضطراب جدايي در كودكان

اضطراب جدايي در سنين پايين يا قبل از 2 سال امري طبيعي محسوب مي‌شود اما نحوه واكنش والدين به اين موضوع مي‌تواند در تداوم يا محو شدن اين مشكل تاثير بسزايي داشته باشد. ما در ادامه به چند راهكار اشاره كرده‌ايم كه در كنار آمدن كودك با اضطراب جدايي بسيار موثر هستند. همچنين شما مي‌توانيد اين راهكارها را توسط روانشناسان ما در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو دريافت نماييد.

1- از بازي‌ها كمك بگيريد

شما مي‌توانيد به كمك بازي‌هاي ساده‌اي نظير قايم موشك به كاهش اضطراب جدايي فرزندتان كمك كنيد. در جريان اين بازي كه مي‌تواند با هيجان، شوخي و خنده همراه باشد كودك به رفت و آمدهاي شما عادت مي‌كند و اطمينان مي‌يابد كه پس از هربار رفتن، آمدني در كار است. از همين رو در موقعيت هاي ديگر نيز اضطراب و نگراني كمتري را از خود نشان مي‌دهد.

2- براي كاهش اضطراب جدايي در كودكان به آن‌ها دروغ نگوييد

هرگز براي اين كه كودك را به جدايي عادت دهيد در مورد ترك نكردن محيط يا بازگشت سريع به فرزند خود دروغ نگوييد. اين كار احساس بي اعتمادي را در كودك تقويت كرده و منجر به اضطراب شديدتري در او مي‌شود.

3- فرصت ارتباط با ديگران را فراهم كنيد

بسياري از كودكان به دلايلي نظير ارتباطات محدود اجتماعي والدين خود، به طور كلي از غريبه‌ها مي‌ترسند و از همين رو هنگام جدايي از پدر و مادر علائمي نظير بي قراري و گريه شديد را از خود نشان مي‌دهند. براي پيشگيري از اين موضوع لازم است از همان ابتداي كودكي فرزندتان را با ساير افراد آشنا كنيد و فرصت بودن در كنار آن‌ها را نيز در اختيارش قرار دهيد. كودكاني كه ارتباطات بسيار محدودي داشته‌اند اغلب جدايي از والدين در سنين بالاتر در محيط‌هايي نظير مهد كودك يا مدرسه براي آن‌ها بسيار سخت و استرس زا خواهد بود.

4- جدايي را تمرين كنيد

براي اينكه كودك به نبود گه گاه شما عادت نمايد لازم است كه اين موضوع را تمرين كند. به همين منظور مي‌توانيد از زمان‌هاي بسيار كوتاه شروع كرده و گاهي فرزندتان را با يك فرد مطمئن نظير مادر يا همسر تنها بگذاريد. شما مي‌توانيد از زمان‌هاي بسيار كم شروع كنيد و به تدريج به زمان اين جدايي‌ها بيفزاييد. توجه داشته باشيد كه طول مدت جدايي را تنها زماني افزايش دهيد كه كودك به جدايي‌هاي قبلي كاملا عادت كرده باشد. 

5- از محيط خانه شروع كنيد

براي تمرين جدايي ترجيحا بهتر است از محيط خانه خودتان آغاز كنيد. مشاهدات نشان مي‌دهد كودكان در محيط هاي غريبه به طور كل اضطراب بيشتري دارند و جدايي از والدين در اين شرايط برايشان سخت تر است. به همين خاطر سعي كنيد تمرين‌هاي جدايي را از محيط امن خانه آغاز كرده و پس از سازگاري كودك با اين شرايط آن را به موقعيت‌هاي ديگر نيز تعميم دهيد.

درمان اختلال اضطراب جدايي

در مواردي كه راهكارهاي خانگي پاسخگو نيستند و اضطراب جدايي عملكرد كودك را در حوزه‌هاي مختلف نظير تحصيل مختل مي‌كند؛ لازم است كه از يك روانشناس براي بهبود اوضاع كمك بگيريد. روانشناسان در درمان اختلال اضطراب جدايي يكي از دو رويكرد كودك محور يا خانواده محور را انتخاب مي‌كنند. البته برخي درمانگران نيز التقاطي عمل كرده و از هر دو روش در كنار هم استفاده مي‌نمايند.

رويكرد فرد محور

در اين روش كه معمولاً براي كودكان بزرگ‌تر به كار مي‌رود جلسات مشاوره با كودك و بدون حضور والدين برگزار مي‌شود. در اين رويكرد درمانگر از روش‌هايي نظير بازي درماني و تكنيك‌هاي شناختي و رفتاري براي كمك به كودك استفاده مي‌كند. در طي جلسات درماني كودك ياد مي‌گيرد كه احساسات خود را با درمانگر در ميان بگذارد و روش‌هاي سالم حل اضطراب‌ها را ياد بگيرد.

رويكرد خانواده محور

در رويكرد خانواده محور مادر و كودك، يا هردوي والدين همراه با كودك در جلسات حضور مي‌يابند و درمانگر تعاملات آن‌ها را مورد مشاهده قرار مي‌دهد. پس از مشاهدات و بررسي‌هاي دقيق الگوهاي ناسالم ارتباطي براي والدين توضيح داده مي‌شود. در واقع درمانگر تلاش مي‌كند به والدين بياموزد كه چگونه در كنار مستقل بار آوردن فرزند خود اطمينان و امنيت كافي را نيز در اختيار او قرار دهند و به او كمك كنند با اضطراب‌هاي دروني خود مقابله كند.

سؤالات متداول

– براي درمان اختلال اضطراب جدايي در كودكان بايد به چه متخصصي مراجعه كنم؟

روانشناسان متخصص در حيطه كودك و نوجوان كارشناساني هستند كه مي‌توانند در اين حيطه به شما كمك كنند. براي آگاهي بيشتر درباره روند دريافت مشاوره كودك كليك كنيد.

– آيا اختلال اضطراب جدايي به مشكلات ديگري در بزرگسالي مي‌انجامد؟

لزوماً اختلال اضطراب جدايي منجر به بروز مشكلات روانشناختي در بزرگسالي نمي‌شود. اما اگر كودك درمان مناسب دريافت نكند و مشكل او مورد بي‌توجهي قرار بگيرد احتمال دچار شدن به اختلالات اضطرابي و افسردگي در بزرگسالي وجود خواهد داشت.

براي دريافت مشاوره در زمينه اختلالات اضطرابي در كودكان ميتوانيد از طريق شماره _ با متخصصان مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس بگيريد.

 

منبع » اضطراب جدايي در كودكان

امتیاز:
بازدید: 26
برچسب:
:
[ 1399/7/8  ] [ ۱۴ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 8
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب